Att fylla 30…

19 Mar

… Är på många sätt en liten milstolpe tycker jag – man är ingen tonåring längre och ingen tjugoåring som fjantar omkring utan en ganska stadgad person som så smått börjar finna sig själv. Så tänker jag i alla fall! I början av augusti i år är det min tur att fylla 30, och jag har ambitionen att försöka gå ner en hel del kilon tills dess, men i lugn takt så att huvudet och huden hänger med. Jag har alltid haft lätt för att gå ner i vikt, men jag har börjat tänka att med åldern borde det förändras…lika bra att göra detta ordentligt en gång för alla så att jag skapar bra förutsättningar för en frisk Anneth i framtiden!

Jag började äta min variant av LCHF alldeles i början av mars med en startvikt på 88 kilo. Huvva. Inte ok om man är 1,68 lång! Nu har jag gått ner ca. 4 kg sedan dess och tycker att det hela går bra och smidigt. Fortsätt så, duktig tös! *klappar mig själv på axeln*

Varför då LCHF? Jag är helt enkelt känslig för socker och mår bra av att undvika det. Jag äter en normal LCHF-kost, dvs. mellan 10-20 gram kolhydrater per dag; det ger utrymme för en hel del grönsaker och mina måltider ser ganska ”normala” och fräscha ut tycker jag. Jag tycker att fett kan man gärna addera till en måltid så länge det är en fördel för smaken – men man kan också passera en gräns där det helt enkelt blir för stabbigt och flottigt. Jag följer därför inte lchf-recept slaviskt utan ändrar ofta efter hur jag själv vill ha det, samtidigt som jag absolut inte är ”fettskrämd” heller.

Jag har en historia av konstigt ätande bakom mig: en stor viktnedgång i tonåren skapade ätstörningar och sedan dess har jag gått igenom en hel del jojobantning. Jag mår väldigt bra av att äta denna typ av mat med under 20 gram kolhydrater per dag och jag ser det därför mer som en kost än som en diet. Det känns inte som om jag ”bantar”.

Jag har ingen ambition att leva mitt liv utan godis, men jag vill komma bort från slentrianätandet. Nu under min viktnedgång så tänker jag spara godisätandet till speciella högtider, till exempel påsk om några veckor.

Ja, det var lite om mig. Nu ska jag gå och fixa en lite sen middag. 🙂

/Anneth

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: