Tacogratäng

2 Apr

6 rejäla portioner. Ugn 200 grader, gratinera runt 25 minuter.

* 800 gram köttfärs
* 1 burk tacosås med runt 5 gram kolhydrater/100 gram (ingen söt Pineapple Salsa eller liknande alltså)
* 1 liten burk creme fraiche
* 200 gram naturell Philadelphia
* Riven ost
* Kryddor. Färdig tacokrydda innehåller många onödiga tillsatser som druvsocker etc., så jag brukar blanda själv. Den viktigaste kryddan smakmässigt för att få fram god tacosmak är nog spiskummin så den har jag alltid med. Sedan utforskar jag kryddskåpet och blandar hej vilt av till exempel cayennepeppar, lökpulver, salt, svartpeppar, curry, paprikapulver och kanske en vitlöksklyfta eller två.

Stek köttfärsen och krydda den. Blanda creme fraiche och Philadelphia och bred ut den i en ugnsform. Lägg över färsen och platta till den försiktigt. Häll över tacosås och ost. Låt stå inne i ugnen tills osten har en fin färg. Servera med grönsallad och några pepperoni om du gillar det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: