Omelett

16 Apr

Ser ni på ”Sveriges mästerkock” i Tv4? Kocken Leif Mannerström höll i ett avsnitt på och tjatade om den perfekta omeletten och hade massa regler för hur den skulle se ut, konsistens osv. Sedan dess känner jag mig lite grinig varje gång jag lagar omelett – jag har äntligen lärt mig att fylla den och vika över ena halvan så där lite nonchalant snyggt som ni ser på bilden, men enligt Mannerström ska den dessutom vara färglös och inte ha konsistensen av pannkaka. Aldrig får man vara nöjd liksom. 🙂

Jag äter omelett till lunch kanske 1-2 gånger i veckan och tycker  framför allt att det är ett bra sätt att tömma kylen från alla småslattar som finns där; tre körsbärstomater, någon skiva chevreost, tre stora oliver som simmar ensamma i sin burk…

Jag brukar göra till maken samtidigt så grundreceptet är:

  • 4 ägg
  • 1/2 dl grädde
  • Salt & peppar

Sedan slänger jag som sagt i det jag vill ha och kryddar gärna med oregano och basilika.

Så här kan måltiden se ut – en klick sås och lite sallad.

Kram på er!

Ett svar till “Omelett”

  1. Jenniiz 23 maj, 2011 den 16:05 #

    Gott med omelett.
    Jag kan även rekommendera äggröran som finns på min blogg 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: