Veckomeny, vecka 1-5

17 Apr

Vi är ju himla duktiga då va 😉 och planerar middagsmat en gång i veckan, och därefter skriver vi inköpslista utifrån middagsmaten, lägger till allt övrigt som behövs och veckohandlar. Att inte småhandla lite då och då gör mycket för plånboken.

Här kommer mina sparade middagar från fem veckor, som ett litet tips! De flesta måltiderna finner ni i kokböckerna LCHF – Husmanskost och LCHF till vardags – riktig mat för familjer med tunna plånböcker.

EDIT: Hahaha, det slår mig nu när jag läser hur mycket brockoli, brysselkål och i viss mån blomkål, vitkål och squash jag äter. Kan tillägga att magen mår bra och inte stör någon. 😉 Favoriterna är för övrigt Findus små och späda frysta brysselkålar (”kålar”…finns det ordet? 😉 Stora och träiga brysselkålar är i alla fall läskigt) och Ica Selection som har små krispiga brockolibuketter som man tillagar genom ångkokning i mikron. Snabbt och lyxigt går det och man slipper ytterligare en kastrull, bara att hysta in en liten färdig påse i mikron och dra på för fullt i tre minuter.

Vecka 1:

Kyckling- och fetaostsallad med körsbärstomater

Stek med getostgratinerad squash

Stekt torsk med ostgratinerad broccoli

Tom ka gai (soppa med kokosmjölk, fisksås & kyckling)

Hemmagjorda hamburgare med grönsallad, ost och vitlökssås

Stekt lever med bearnaise och brysselkål


Vecka 2:

Tacos

Champinjonsoppa med knaperstekt bacon

Stekt fisk med falsk potatissallad (squash, purjo, dijonsenap, creme fraiche…)

Stekt kött med blomkålsmos

Kycklingwok med röd currypasta, kokosmjölk och cashewnötter

Räkor med skagenröra och ägg

Vecka 3:

Stekt kött med falsk potatisgratäng (gjord på rättika, vitlök, grädde och brännvinsost)

Tacogratäng

Kryddstark korv med blomkålsmos

Kyckling med falsk potatissallad

Köttfärslimpa med fetaost och gratinerad brockoli

Stekt torsk med örtagårdssås och gräddstuvad grönkål


Vecka 4:

Ljummen sallad med bacon, kyckling och riven brännvinsost

Tacogratäng

Köttfärsbiffar med chevre, oliver och grönsallad

Tomatsoppa med lök, örter, vitt vin och hemmagjorda stora köttbullar

Skagenröra med räkor, ägg och avokado

Baconrullad kycklingfilé med kokt brockoli

Vinstekt lax med coleslaw


Vecka 5:

Köttfärssås med zucchinispaghetti (hyvlad med osthyvel och nedlagd i kokande vatten 10-20 sekunder. Gott, fräscht.)

Krämig ugnskyckling med champinjoner, timjan och bacon. Vitlökssmör till.

Korv Stroganoff med blomkålsris

Helstekt fläskfilé med gräddsås och brysselkål

Dilltorsk med skirat smör och kokt brockoli

Kålpudding

Tomatsoppa med vitlök, vitt vin och knaperstekt bacon

Omelett med fetaost, oregano och körsbärstomater

2 svar till “Veckomeny, vecka 1-5”

  1. Pernilla "Äggis" 25 maj, 2011 den 21:21 #

    Så himla bra med så mycket tips 😉

  2. Marianne 14 juli, 2011 den 10:17 #

    Hej, Hittade till din sida av en slump.
    Vill bara säga att jag tycker din sida är jättebra, med många fina tips och recept.
    Själv har jag hållit på med LCHF sedan i februari men bara gått ner 4,5 kg 😦 skulle dock behöva gå ner ca 25 kg.
    Nu undrar jag om du inte skulle vilja skriva ner några matdagar, så att man kan se vad/hur mycket du äter under nägra dagar… frukost, mellanmål (exv vad och hur många)…

    Lycka till på din fortsatta viktresa 🙂

    Hälsningar Marianne

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: