Ljust bröd

7 Maj

Ja jag vet, världens suddigaste bild! Men maken är på svensexa och har med sig kameran och då får man fota med mobilen…

Det här är ett lchf-bröd med ca 19 gram kh i hela limpan. Brödet är bakat på kokosnötsmjöl; inte att förväxla med till exempel fint mixade kokosflingor (försök inte ens, det kommer bli en sorts läskig omelett av det hela). Detta mjöl finns i Lchf-butiken och innehåller bara 4 g kh per 100 g (0,5 dl väger ca 60 g). Låt er inte skrämmas av priset, man använder ca. 0.5 – 2 dl åt gången så det är himla drygt. 🙂

Receptet på detta neutrala, ljusa bröd kommer från Mariann, tusen tack! Det finns ännu inte många recept med kokosnötsmjöl (framför allt inte svenska) men Mariann har experimenterat fram en hel del godsaker som hon generöst delar med sig av i bloggen – köper ni mjölet är ett besök hos henne ett måste!

Brödet smakar för övrigt inte alls ägg som man skulle kunna tro, snarare anar jag en liiten kokossmak som är god – men så fort man äter brödet med pålägg känns det som vanligt ljust bröd utan någon särskild smak alls tycker jag. 🙂

12 normalstora ägg
50 g smält smör
1 tsk salt
2 dl kokosnötsmjöl
1 msk Fiberhusk
2 tsk bakpulver
Ca 20 g sesamfrön

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa äggen fluffigt, häll i smöret och alla torra ingredienser förutom sesamfrön. Det blir ingen deg, snarare en smet. Häll i en smord brödform och häll över frön så ovansidan täcks.
Limpan blir klar efter ca. 30-40 minuter i nedre delen av ugnen, man får hålla lite koll…

Kram Anneth

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: