Flygande Jakob med blomkålsris

25 Jun

En klassisk sjuttiotalsrätt som lätt går att göra om till lchf – bara skippa bananen och servera med blomkålsris!

Flygande Jakob, 4 portioner
Ca. 6.5 gram kh, 590 kalorier per portion

* 600 gram kycklingfilé
* 1 paket bacon
* 2 dl grädde
* 3 msk tomatpuré (jag använder en från Heinz utan tillsatser, med 16 gram kh i)
* 1 dl jordnötter

Skär kyckling och bacon i bitar, stek i lite smör och häll allt i en ugnsform. Vispa grädden lätt och blanda med puré. Strö över jordnötterna och stek i ugn i 225 grader ca. 15-20 minuter. För den som vill att rätten ska se mer aptitlig ut kan man ugnssteka utan bacon och nötter – knaperstek baconet under tiden som formen står i ugnen och strö över bacon och nötter när kycklinggojset ligger på tallriken. 🙂

Blomkålsris:

Riv blomkål grovt på rivjärn, häll i en gryta med kokande lättsaltat vatten och häll av i en finmaskig sil efter ca. 10-15 sekunder.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: