Räkfrossa!

26 Jun

Idag blev det ett redigt lass räkor med goda tillbehör – sparris med hyvlad parmesan, ostfyllda champinjoner och fake-aioli. Så enkelt, så gott.

Ostfyllda champinjoner

* Champinjoner
* Mjukost (jag använde Cantadou med pepparrotssmak)

Dra bort foten på svampen och fyll hålet med mjukost. Släng in i ugnen i några minuter på 225 grader tills svampen börjar skrumpna ihop. Kh-halt beror på valet av ost och hur mycket du lyckas knö ner i hålen. 😉 Min portion ovan blev kanske 1 gram kh och 100 kalorier.

Fake-aioli, 2 stora portioner
4 gram kh, 332 kalorier per portion

* 2 dl creme fraiche
* 2 vitlöksklyftor
* 2 tsk dijonsenap
* Salt, peppar

Blanda allt, gärna ett dygn innan du ska äta såsen så att smakerna sätter sig ordentligt.

Enjoy! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: