Ischoklad i sommarhettan

4 Jul

Joho! Man FÅR äta ischoklad fastän det inte är jul! :-O En sådan här liten goding innehåller bara 0.5 gram kh och smakar fint till kaffet. Varför inte passa på att göra dem lite lyxiga? Skippa det silvriga kokosfettpaketet från ICA och använd ett bra kokosfett, Cocosa eller liknande, och riktigt mörk choklad förstås (jag har 86% i dessa men jag utmanar dig att våga testa ännu mörkare). Smaksätt dem med lite nötter, kardemumma, kanel, 1/2 msk pressad apelsin, vaniljpulver, jordgubbsbitar, ett par nypor salt (tex. flingsalt)…

Ischoklad de Luxe, 20 st.
(0.5 gram kh, 30 kalorier per bit)

* 50 gram mörk choklad (86% eller mer; använd naturell för det är tyvärr mer socker i de smaksatta chokladkakorna)
* 25 gram kokosfett
* 1 äggula
* Smaksättning

Smält choklad och fett i vattenbad, vispa äggula med smaksättning. Blanda allt och häll upp i små formar som du sedan ställer i kylen. Chop chop, fort går det och gott blir det. 🙂

4 svar till “Ischoklad i sommarhettan”

  1. Mirja 4 juli, 2011 den 17:38 #

    Mmm det vore kanske något…

  2. Lana Driagina 4 juli, 2011 den 20:24 #

    Låter jättegott! Ska testa! 🙂
    kram
    Lana

  3. Jenniiz 6 juli, 2011 den 18:54 #

    Hm, de kanske man skulle göra till nästa VIKTiga träff som vi ska ha….

  4. ulliso 12 juli, 2011 den 19:42 #

    Åh, det lät intressant. :p /Ullis i LCHF-gruppen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: