Kokoskaka

16 Jul

En smörig kaka som smälter i munnen. 🙂 Funkar jättebra till tårtbotten!

Kokoskaka, 12 mindre eller 6 stora (som på bilden) bitar
(0.5 gram kh, ca. 260 kalorier/stor bit)

* högst 0.5 dl Sukrin eller Sötrix (Lchf-butikens egna sötningsmedel; samma sak som Sukrin men billigare)
* 2 ägg
* 125 gram osaltat smör
* 1,5 dl mixermald kokos (bara kör runt den ett tag i mixern så att den finfördelas)
* 1 msk fiberhusk
* 2 tsk bakpulver
* ½ tsk vaniljpulver
Vispa ägg och Sukrin fluffigt. Blanda i det smälta smöret. Rör försiktigt ner de torra ingredienserna. Häll smeten i långpanna (ca 15×23 cm). Grädda i 150
grader i 30 minuter och skär upp kakan när den har kallnat.
Receptet hittade jag på nätet, men ursprungligen kommer det från boken Bakglädje med LCHF – Baka utan socker och mjölav Annika Rogneby. Boken finns på mitt ICA Maxi och jag har bläddrat lite i den. Över lag verkar den okej men jag reagerar på mängderna Sukrin i så gott som alla recept; dels tycker inte jag att man behöver söta kakor så vansinnigt mycket och dels så smakar Sukrin märkligt om man överdoserar (och så är det dyrt)… I detta recept skulle det egentligen vara 1 dl Sukrin och jag tog kanske 3/4 dl men det blev ändå lite stark och märklig smak. Testa med 2 matskedar kanske?

Ett svar till “Kokoskaka”

  1. Ellen - LCHF och mycket annat 17 juli, 2011 den 13:30 #

    Mm jag som älskar kokos 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: