Utvärdering

4 Aug

Nu kom den alltså, 30-årsdagen som jag skrev om i mitt allra första inlägg. Hipp hipp hurra för tanten idag! 😉 Jag lyckades faktiskt gå ner 20 kg lagom till födelsedagen vilket jag är enormt stolt över – vågen stod på 67.9 kg i tisdags. Heja mig!

När detta mål hade uppnåtts hade jag planerat in en sorts ”ät allt det du tidigare gillat för att kolla om det fortfarande är gott”-dag, vilket resulterade i att jag i onsdags åt chips, lösgodis och choklad. Några tankar om det hela…

* ”Sött” är – hör och häpna – en enformig smak nu när jag är van vid att njuta av så många andra smaker. ”Sött med syntetisk jordgubb”, ”sött med syntetisk citron” osv. räcker inte för att tillfredsställa några kulinariska lustar och lösgodis blir snabbt tråkigt (även om jag fortfarande är sockerberoende och tuggar på tills det är slut, no changes there).

* ”Vanlig” choklad är numera för sötsliskigt. Möjligtvis funkar finpraliner, men vanlig sketen mjölkchoklad smakar knappt choklad längre.

* Jag får inte ont eller mår illa vid avsteg, men magen blir riktigt uppsvälld och bullrig och jag får den där extrema mättnadskänslan som gränsar till obehag och kallsvett.

* Är det värt det viktmässigt? Nej. Nästan 2 kg upp på vågen är inte så motiverande, även om jag vet att det bara är vattenvikt från den vätska som de nylagrade kolisarna binder. De rasar ju av snabbt men att tappa flera dagar är trist.

Idag på födelsedagen är jag hemma från jobbet med värk (det är inte urinvägsinfektion men svider nåt så förbannat ändå) och känner mig lite avslagen, men ändå glad och tacksam över att jag har gjort ett sådant jättekliv för att förbättra min hälsa och skapa en god grund för mitt framtida liv. Det blir nog ostfyllda rullader av lövbiff till middag sedan och så kanske ett glas rött och lite chokladmousse med 86% choklad. Kram på er!

5 svar till “Utvärdering”

 1. matgiken 4 augusti, 2011 den 15:04 #

  Jättegrattis på födelsedagen, och ännu ett för din grymma bedrift!

 2. Ellen - LCHF och mycket annat 4 augusti, 2011 den 18:44 #

  Grattis pa födelsedan 🙂

 3. Lina 4 augusti, 2011 den 19:55 #

  Tack för din fina kommentar och STORT grattis på födelsedagen!

  Testade att göra ”din” chokladmousse” igår och bjöd några icke-lchf-ätande vänner. De slukade det med hull och hår och de gav toppbetyg. Det var bara jag som inte åt upp, haha. Men god var den! Tack för det receptet/tipset. Trodde dock inte att jag hade pepparmint hemma så jag sket i det. Idag köpte jag hem å då såg jag att jag hade en hel flaska redan 🙂

  Hoppas du haft en fin födelsedag!

 4. ML 5 augusti, 2011 den 05:33 #

  Grattis på födelsedagen! Har nyligen hittat din blogg och måste säga att den är grym, spännande varje dag att kika in och hitta nya recept och positiva vardagsbetraktelser. Grattis till din viktnedgång, jag har lite mer modest tappat 5 kg och börjar närma mig målvikt men det är fantastiskt att kunna äta ”allt” och ändå gå ner/hålla vikt! Kram

 5. Annette 5 augusti, 2011 den 16:59 #

  Grattar här också! Imponerande med din viktresa, att vara så noggrann och lyckas så bra! Jag skall också ta tag i min vikt nu, stämma litet i bäcken som det heter. Och här hos dig finns det ju massor med spännande recept att inspireras av. Tror det blir en tur till butiken för att fylla på med bra råvaror direkt i morgon bitti! Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: