Papotsakia, fylld aubergine

13 Aug

”Papotsakia” betyder visst ”liten sko” på grekiska, det tycker jag är lite gulligt. Hur som helst är det ett gott tillbehör till maten! Man kan variera rätten i det oändliga och vanligast är nog att man använder både köttfärs och bechamelsås till ”skon”, men så här gjorde jag igår (2 portioner, ca. 7 gram kh och ca. 360 kalorier per portion):

Gröp ur en liten aubergine, skär det du gröpte ur i tärningar och stek i gott om smör tillsammans med 4 champinjoner. Krydda med salt, peppar och oregano, släng i 150 gram tärnad fetaost i kryddlag (Apetina) och fyra skivade körsbärstomater. Skopa tillbaka röran i aubergineskalet och toppa med ca. 40 gram riven parmesan. Ställ i ugnen tills osten har fin färg, ca. 20-25 minuter på 200 grader. Nom nom!

2 svar till “Papotsakia, fylld aubergine”

  1. Lina 16 augusti, 2011 den 12:33 #

    Tack!!

    Den där rätten såg ju oförskämt god ut 🙂 Måste nog testa nån helg!

    //Lina
    http://lchfresan.wordpress.com/

  2. Lina 16 augusti, 2011 den 19:26 #

    Tackar!!

    Den där maträtten såg ju grymt god ut 🙂 Måste testa någon dag!

    //Lina
    http://lchfresan.wordpress.com/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: