Snabbt fröbröd

30 Aug

Gjorde ni en sats mjöl som ni läste om i det här inlägget? I så fall kommer det här brödet att gå riktigt fort att göra! Att blanda ihop ingredienserna tar fem minuter och ugnstiden är bara 15 minuter i 225 grader. Hepphepp! Receptet kommer från Anna Halléns första kokbok.


1 liten ugnsplåt, ca. 6 bitar 

(Min variant, med 1 dl sesamfrön, 1 dl linfrön och 2 dl mandelmjöl, fick ca. 4 gram kh och 280 kalorier per bit) 

3 ägg
3 dl riven ost
1 msk majonnäs
(2 msk keso)
1 1/2 tsk bakpulver
4-5 dl fröer, tex. solrosfrön, linfrön och pumpakärnor, och nötmjöl. Ju mer kolhydratskänslig du är desto högre halt fröer bör du ha.

Sätt ugnen på 225 grader.

Blanda ägg, ost, ev. keso och majonnäs i en bunke.

Fyll sedan upp med bakpulver och fröer samt mjöl tills smeten blir fast men inte torr.

Bred ut smeten i en bakplåtspapperklädd ugnsform och platta till den. Grädda i ca. 15 minuter tills brödet fått fin färg.

2 svar till “Snabbt fröbröd”

  1. Sophie Eklöf 1 september, 2011 den 16:07 #

    OJ, så mycket gott du lagar/bakar!! Du är min stora inspiration när det gäller lchf och jag önskar att jag vore lika disciplinerad som dig. Har fuskat massor i sommar men nästa vecka(börjar jobba efter sem)kör jag igång igen och har skrivit upp flera av dina recept som jag ska testa. Kram Sophie

  2. Julia 1 september, 2011 den 17:15 #

    Mmmm, det här var gott :)! Smakar inget ägg alls, himla gott som omväxling. Och väldigt mättsamt! Tack för en trevlig blogg, försöker prova alla dina goda recept som du lägger ut 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: