Jalapenopoppers a la ”War”

1 Sep

Jag är ju med på ett forum  där man diskuterar lchf, kan läsa matdagböcker från andra lchf:are, kan bistå med och söka recept mm. En av de andra medlemmarna – War som han kallar sig – skrev ner ett toppenrecept på så kallade ”jalapeño poppers” som jag kände att jag absolut ville testa.

Jag meckade lite med receptet och använde feferoni från burk (såna som man får när man beställer kebab) som jag skar ett snitt i och kärnade ur, fyllde med ca. 1/2 msk creme fraiche med smak av fetaost och soltorkade tomater (går att använda valfri gucka förstås, tex. ost eller mjukost), rullade 1/2 skiva bacon kring varje feferoni och slängde in i ugnen i ca. 15 minuter på 225 grader. (varje feferoni = 0.5 gram kh och ca. 50 kalorier) MUMS! Perfekt tillbehör till det mesta, bland annat kyckling med curry/mangokrydda som ni ser ovan. 🙂

TUSEN TACK för alla fina kommentarer som jag får av er, de värmer verkligen! ❤

3 svar till “Jalapenopoppers a la ”War””

  1. evalena 2 september, 2011 den 05:01 #

    Ser gott ut. Men är det inte starkt?

    • Lillnettan 2 september, 2011 den 05:47 #

      Sv: Jag tyckte att hettan försvann lite när de blev varma, och så tar fettet i creme fraichen och i baconet bort en del också tror jag. Men visst var det starkt – och gott! 🙂

  2. Ellen - LCHF och mycket annat 2 september, 2011 den 21:13 #

    Oj, det där ser bannemej smaskens ut, det MASTE testas 🙂 *sparar receptet*

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: