Världens godaste vaniljsås

6 Sep

Vi åt hallonpaj med en smuldeg av hasselnötter, kardemumma och ägg häromdagen, men resultatet blev så där… Däremot blev vaniljsåsen att ha till rent fantastiskt god – tjock, krämig och med bara några få ingredienser. Efterrätt idag blev lite hallon med ett par msk överbliven sås, mums!

Vaniljsås, 4 portioner
(2.5 gram kh, ca. 360 kalorier per portion)

3 dl grädde
0.5 – 0.75 tsk vaniljpulver
3 äggulor (4 om äggen är väldigt små)
Ev. sötning

Mmm, ser ni de små vaniljkornen? Och så varma hallon till den goda såsen. I himlen får man nog äta det här  jämt tror jag. 🙂

Häll grädden och vaniljen i en kastrull, koka upp och låt koka några minuter. Ta sedan kastrullen från värmen och låt svalna.

Vispa ägg och ev. sötning poröst.

Tillsätt lite av grädden och vispa en stund till.

Häll äggblandningen i kastrullen med grädden och värm upp under omrörning. DEN FÅR INTE KOKA, då skär sig såsen och du får äggröra i stället.

Sjud och rör om tills såsen tjocknat. Låt den gärna stå i kylen över natten, då blir den riktigt tjock.

2 svar till “Världens godaste vaniljsås”

  1. Annette 7 september, 2011 den 12:44 #

    Åh, mums!! Det här receptet måste jag spara och använda. Perfekt när man vill bjuda på något riktigt smarrigt. Tipsade förresten Linda/Knorrigt om din sida, så hon tittar nog in här snart 😀 Ha en bra dag!

  2. Eva 24 september, 2011 den 17:15 #

    Himmel så gott! Och vilka BRA recept du har på din sida ++++++

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: