Omelettrulle med bacon- och pepparrotsröra

8 Sep

Det här är ett gott  frukost- eller lunchtips om man vill ha något smidigt att ta med till jobbet kanske. 🙂 Bara att förbereda kvällen innan. Receptet kommer från Airams och Birgitta Dahlqvists kokbok, men jag har modifierat det en aning.

Omelettrulle, 2 portioner
(3 gram kh, ca. 370 kalorier per portion) 

4 ägg
1 msk grädde
1 msk fiberhusk
Salt, vitpeppar

1/2 paket bacon hackat i småbitar
1-2 msk finhackad gul lök
2 msk creme fraiche eller rysk yoghurt
2 msk majonnäs
1-2 msk pepparrotsvisp
Ett par drag med pepparkvarnen
(Strimlad sallad)

Gör själva omeletten genom att vispa ihop ägg, grädde, fiberhusk och kryddor. Stek på medelvärme så att båda sidor får fin färg. Stjälp över den på ett bakplåtspapper ovanpå en skärbräda eller liknande och låt svalna tills den blir ljummen.

Stek bacon och lök, låt svalna av lite. Blanda försiktigt i allt ”vått” (rör inte för mycket för då blir röran mer rinnig), krydda och bred ut röran ovanpå ”pannkakan”. Om du vill kan du strö strimlad sallad ovanpå. Rulla ihop som en wrap med hjälp av bakplåtspapperet. Antingen äter du den nu eller så gör du en tight rulle och slår folie om den. Låt stå i kylskåp och skär i rullar när du vill äta – eller ät som en kebabrulle, invirad i folie.

2 svar till “Omelettrulle med bacon- och pepparrotsröra”

  1. Anna 10 september, 2011 den 09:42 #

    Måste testas! perfekt att ta med till jobbet ju..

Trackbacks/Pingbacks

  1. Jahapp « - 2 maj, 2012

    […] Äggwrap med sallad & tonfiskröra, kaffe med 1 msk grädde […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: