Saffransmuffins

15 Sep

Saftiga, sockerfria muffins med en försmak av jul. Köket doftade underbart när dessa stod i ugnen. 🙂 Receptet finns här hos Åse, men jag skulle faktiskt rekommendera att ni struntar i philadelphiaosten – jag tror att den bidrar med en liten otrevlig salt bismak. I vanlig bakning döljer socker sådana smaker, men man får vara extra petig när man bakar sockerfritt. Använd alltid osaltat smör!

Jag fick ut 15 muffins där varje kaka fick ca. 2.5 gram kh och ca. 210 kalorier.

2 svar till “Saffransmuffins”

  1. Marianne 16 september, 2011 den 08:22 #

    Hej,
    Jag är inte så bra på att trixa med recepten… Så jag undrar ska man bara hoppa över philadelphian eller ska man ersätta den med något annat?

    Tack för en jättefin och inspirerande blogg! Är här inne varje dag och kikar runt 🙂

    //Marianne

    • Lillnettan 16 september, 2011 den 12:58 #

      Tack så jättemycket för att du är här och kikar! Alltid roligt med läsare. 🙂

      Jag skulle nog bara hoppa över den helt och hållet utan att ersätta den med något. Kanske blir de lite mindre saftiga, men å andra sidan får de nog inte den där lilla salta bismaken heller.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: