Stuvad vitkål

18 Sep

Stuvad vitkål är väl typexemplet på osexig vardagsmat som ändå är himmelskt gott? Just nu är vitkål mitt favorittillbehör – billigt, lätt att variera och bara ungefär 4 gram kolhydrater per hekto. Väry najs, sånt gillar vi.

Jag höftar varje gång jag lagar detta så något exakt recept blir det inte. 🙂 Jag bara skivar kålen och låter den ligga i en kastrull med lock och bli mjuk tillsammans med en smörklick. Jag rör om då och då medan jag trixar med annat, till exempel steker kött eller pysslar om en bit lax. Kålen ska inte få färg, bara bli mjuk, så jag brukar ha plattan på 3:an bara. Sen är det bara att krydda med salt & vitpeppar och klicka ner lite creme fraiche och en skvätt vispgrädde. Supergott.

Ett svar till “Stuvad vitkål”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Jahapp « - 2 maj, 2012

    […] lax (Kristofer gör en sjukt god caesardressing) Köttfärsbiffar med blomkålsmos Stekt lax med gräddstuvad vitkål Tomatsoppa med vitt vin & knaperstekt […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: