Pizzasallad

20 Sep

Detta kanske är normal kunskap för många, men för mig som större delen av livet sannerligen inte varit en fan av rå vitkål var det helt nytt – hur man gör en pizzasallad som smakar och ser ut som den man får på pizzerian. 🙂

Riv vitkål tunt med osthyvel. Släng över det rivna i ett durkslag och häll över kokande vatten så att kålen mjuknar lite. Häll därefter över kålen i en skål och banka på den med till exempel en mortelstöt (vissa lägger den tydligen i en påse och slår på den med en brödkavel) så att den blir ännu mer mjuk. Strimla inlagd paprika och blanda med kålen (färsk paprika funkar också i nödfall).

Häll på salt, svartpeppar, ev. italiensk salladskrydda, vitvinsvinäger/ättika och oliv- eller rapsolja efter smak (vissa gillar salladen riktigt syrlig och andra inte, så börja med lite av det syrliga och smaka av efter hand). Låt stå i kylen i minst ett par timmar, gärna över natten.

Bonusbild! Fru Strinnholm vid spisen i blååå strumpbyxor.

Ett svar till “Pizzasallad”

  1. ulliso 25 september, 2011 den 22:56 #

    Så snygg du är. 🙂 Jag vil också vara så smal. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: