Fläskpannkaka a la lchf

23 Sep

Idag var vi sugna på något snabbt och enkelt men hade inte tagit upp något ur frysen och omelett lockade inte… Jag satte mig och surfade efter fläskpannkaka och hittade ett recept hos Åse som lät intressant. Hennes variant fungerar säkert alldeles utmärkt men jag ville pröva med kokosnötsmjöl som substitut för all ost och grädde som funkar som bindemedel antar jag. Min variant blev med bara 1 dl grädde och 100 gram gräddost men däremot ett par matskedar kokosnötsmjöl som jag vispade ner med elvisp. Jag tycker absolut att det fungerade över förväntan, den blev godare än vanlig fläskpannkaka!

Hög, fin och saftig blev den. Det syns knappt att jag har med bacon men längst ner ligger de små godbitarna;  jag skivade upp honungsbacon från Dövestads gårdsbutik och stekte i ugnsplåten innan jag hällde över smeten. Mums!

På tal om Dövestad… Idag åkte vi dit och storhandlade kött – det blev en grillåda med 9.5 kg! 10% rabatt fick vi också av någon anledning och på det stora hela blev det riktigt prisvärt tycker jag. Förmodligen tycker butiksägarna att vi ser väldigt roliga ut när vi smyger omkring och tittar storögt på alla får, hästar och hönor (nej vi är inte stockholmare) så det är därför som vi får prisavdrag… Nu ska vi bara fylla resten av frysen med lax från fiskhandlaren nere i hamnen så har vi mat så det räcker och blir över. 🙂

2 svar till “Fläskpannkaka a la lchf”

  1. Julia 30 september, 2011 den 18:08 #

    Himla god pannkaka! Har gjort den 2 gånger nu, helt delikat :). Klart en ny favorit, tack för ännu ett kanonrecept 🙂

  2. Maiden 8 oktober, 2011 den 06:58 #

    Hmfp – hur ser man ut om man e Stockholmare då…? 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: