Formfranska

5 Okt

Igår testade jag en ny formfranskavariant som jag hittade hos Matgiken (originalreceptet är på brödbullar i Anna Halléns bok LCHF för kvinnor och är skapat av duktiga Birgitta Höglund), och jag måste säga att detta bröd var godare än brödet av kokosnötsmjöl som jag tidigare bakat. Jag gillar kokosmjöl men använder det helst till mat/bakverk där det känns okej med kokossmak (kokospannkakor, Bounty etc.), annars står det mig i halsen.

Jag bytte ut kokosfettet mot rapsolja och slängde i lite krossade linfrön (sesamfröna uteslöt jag för jag hade inga). Det blev ett saftigt bröd, poröst och med lite sockerkakskänsla. Jag har för mig att hela limpan fick 25 gram kh.

Jag fick en känsla av att brödet är godast nybakat, så jag lät det bara precis svalna innan jag skivade det och frös in med smörpapper mellan skivorna. På så sätt är det lätt att ta fram valfritt antal skivor ur frysen och tina i brödrosten – brödet ska tydligen gå finemang att rosta om man kör ett par omgångar på hög värme!

3 svar till “Formfranska”

 1. sabin 5 oktober, 2011 den 13:49 #

  Jag vet inte om det är en gammal bild här till höger, men jag har inte sett den förut och om det är en ny färg och frippa så måste jag säga BRA VAL!
  Skitsnyggt! 🙂

  • Lillnettan 5 oktober, 2011 den 15:22 #

   Haha, tusen tack! Både frisyr och färg är sprillans nya. 😛

 2. carol 5 oktober, 2011 den 20:23 #

  WOW en ny lillnettan! supersnyggt! tack for alla recept och all hjalp som vanligt! om det blir en resa till italien hor av dig….
  Carol

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: