Lite tyst…

10 Nov

… Jag vet att det är lite tyst här hörni, och det beror på att jag har fullt upp i livet just nu. Jag har fått en praktikplats på ett bibliotek (är nyutbildad bibliotekarie så det är en toppenchans för mig) och tillbringar veckorna där, vilket är både intensivt och roligt. Dock är jag död när jag kommer hem.

Mat äter jag förstås som vanligt, tar med matlåda på jobbet och har en förpackning vispgrädde stående i fikarummets kylskåp för att ha i kaffet, he he, men det blir inga häftiga matkreationer just nu. Inget värt att fota liksom. Ägg med böcklingpastej & majjo & paprika till frukost varvat med rysk yoghurt och nötmüsli, kaffe med grädde till fika/mellanmål och enkel mat i stil med ugnsstekt kött & ratatouille med olivolja och smulad fetaost till middag.

Ungefär en gång i veckan – om jag vill – gör jag avsteg från mitt lchf-ätande och äter choklad eller skumtomtar eller något annat. Det hjälper mig att känna att ingen mat är förbjuden. Just att avdramatisera mat och ätande är viktigt för mig som ju tidigare haft problem med ätstörningar. Dock är det självklart inte att rekommendera för den riktigt sockerberoende! Jag har just läst Bitten Jonssons ”Sockerbomben i din hjärna” och förstår nu lite mer om hur olika man kan reagera på socker (och andra substanser eller aktiviteter som människor kan vara beroende av); jag tror som Bitten skriver att det inte går att dra alla människor över en kam utan vi har olika biokemiska förutsättningar som gör att vissa mycket väl KAN ”äta lagom av allt” medan andras kroppar skriker ”GE MIG MER!” så fort de fått i sig en muffins. Precis som vissa kan dricka ett glas vin och nöja sig medan andra drar i sig hela flaskan.

Nu ska jag njuta av min lediga dag och börja med en varm skön dusch. Ta hand om er!

/Anneth

3 svar till “Lite tyst…”

  1. evelina 10 november, 2011 den 10:41 #

    får jag fråga vad du haft för ätstörning?
    Jag är sexton år, äter efter lchf och har anorexi med hetsätning.
    Egentligen bulimi, men de kallar de för anorexi just för att jag har så låg vikt till min längd.

  2. Annette 13 november, 2011 den 20:34 #

    Du lyckas inspirera även när du tror att du inte gör det 😉 Böcklingpastej till ägget lät ju jättegott.. Jag behövde tips på hur jag skall variera min frukost, särskilt när det är kort om tid, och det var ju ett bra tips!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: