Saffranskaka

3 Dec

Hett tips! Strunta i pepparkakskryddorna i den mjuka pepparkakan som jag länkar till här nedanför och släng i två påsar saffran och saften från två apelsiner i stället. Gudomligt! Smakar som saftig lussebulle med lite marsipan (från den malda mandeln antar jag) och apelsin.

Kom ihåg att dra ner på mängden sötningsmedel och att använda osaltat smör. 🙂

Kram Anneth

2 svar till “Saffranskaka”

  1. Mariama 4 december, 2011 den 19:59 #

    Bakade du originalet först och sen denna och tyckte denna va godare? Är jättesugen att baka, måste bara beställa mandelmjöl först. Tacksam för svar 🙂

    • Lillnettan 5 december, 2011 den 15:04 #

      Hej! Jag gillade båda, det är ju en smaksak om man gillar pepparkakssmak eller saffranssmak bäst. Jag är väldigt svag för saffran så den var nog liite godare kanske. 🙂
      Jag köpte en påse (200 gram) mandlar på ICA och malde själv, det funkade bra och blev precis 4 dl mjöl. Ett tips om du har mixer. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: