Fisksoppa

9 Dec

…Eller fiskgratäng, beroende på hur blöt rätten blir. Det var meningen att det hela skulle bli något gratängaktigt, men tji fick jag. 😛

 

Jag använde ett kilo tinad alaska pollock som jag knödde ihop i en ugnsform och saltade och pepprade lätt.

Därefter hackade jag purjo, rödlök och röd paprika och fräste på låg värme i en kastrull tills grönsakerna blivit mjuka. Då hällde jag på en burk creme fraiche, en burk Philadelphia och massa dill och smakade av med skaldjursfond. Det ska bli på gränsen till för salt eftersom fisken i sig är så neutral; smaken blir precis lagom när allt är färdigt då.

Sedan är det förstås bara att breda ut röran över fisken och slänga in i ugnen på 175 grader i 25-30 minuter.

Så här blev det. Det kanske inte ser så blött ut på bilden men fisken simmade (ha ha) verkligen omkring… Vi löste det genom att sleva upp maten i en skål och servera med kokt ägg till. Mums! Fem portioner blev det också, så tre lunchlådor står i kylen nu.

Tack för titten!

Ett svar till “Fisksoppa”

  1. Lena Almenius 2 februari, 2012 den 12:57 #

    Bara ett tips; om du inte vill ha fisken alltför blöt, så ställer du in den i ugnen i ca 20 min på ca 200 grader, och häller sedan av spadet som blir. Om du vill kan du göra det i förväg och använda fiskspadet som blir i gratängsåsen. Gör man så blir det precis lagom konsistens för en gratäng. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: