Apelsinchokladfudge

16 Dec

Tre ingredienser. Det är allt som behövs! God mörk choklad, grädde och osaltat smör. Smält allt och låt koka ihop på svag värme tills det tjocknar, ca. 25 minuter. Passa noga under tiden och rör om med korta mellanrum. Häll upp i en fyrkantig form med smörpapper i och låt stå i kylen över natten.

Jag använde 50 gram smaksatt choklad, 70% apelsinchoklad från Marabou (= 16.5 gram kh), 4 dl grädde ( = 12 gram kh) och 100 gram osaltat smör. Hela satsen får alltså ca 30 gram kolhydrater. Dock är det dubbel sats och det blir många små fyrkanter av smeten… Prova! Inte alls så ettersöta som vanlig fudge och härlig konsistens. Receptet kommer förstås i sin originalform från Mariann (se länk till höger).

3 svar till “Apelsinchokladfudge”

  1. Annette 20 december, 2011 den 07:00 #

    Det här kan vara ett recept som passar mig! Jag gör julgodis, men tycker att det blir för sött att äta, så jag gör det för gästerna som kommer i jul och som fortfarande gillar sött 😉

  2. Danielas Lchf Blogg 21 december, 2011 den 23:01 #

    Ser supergott ut! 🙂
    God jul! 🙂

  3. Ellen - LCHF och mycket annat 23 december, 2011 den 17:24 #

    Ah den ser smaskig ut ju! Här har det blivit ischoklad, snickers och 2 sorters tryffel. Ska ge bort det mesta i fina platburkar till sambons familj 🙂 Hoppas att de gillar det. Allt smakar i alla fall gottigott!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: