Back on track

6 Jan

Lyxbrunch med två krämiga ägg, lite majjo, några mandlar, paprika och rökt lax är inte alls dumt vill jag lova! Nu har jag varit tillbaka på banan sedan 1 januari och sötsuget har gett med sig. Skönt att känna att kroppen har landat och ”vilar”. När jag äter mycket kolhydrater upplever jag att min kropp blir trött och däst samtidigt som den känns uppstressad och rastlös, men nu känner jag mig i balans helt enkelt. Inte trött, inte ont i huvudet, ingen bubblig, svullen mage…

Jag måste passa på att tipsa om lammstek i lergryta – himmelskt gott! Jag marinerade den i vitlök, timjan, några krossade enbär, rosmarin, soya, olivolja och rödvin över natten. Det otroligt möra resultatet serverades med gräddstuvad grönkål. Mums. 🙂

4 svar till “Back on track”

  1. Mariama 7 januari, 2012 den 19:58 #

    Först av allt vill jag säga att jag följer din blogg. Helt i min stil. Har lagat de flesta av recepten och inte blivit besviken hittills. Rättikagratängen var underbar, och saknad som tillbehör. Har ingen tid själv så därför följer jag din. Va kul att jag fick en rutig chockrosa onepiece i julklapp och kallas numera mormorsduken??? JaJa. Tänkte bara höra med dig om hur många måltider per dag du äter? Jag äter ju fortfarande frukost, lunch och middag och älskar att kvällsäta framför TVn för att de e så mysigt. Fast jag inte är hungrig. Men nu är det striktare som gäller ska ner till 60. Hoppas du har tid att svara. Med vänlig hälsning, Mariama.

    • Lillnettan 7 januari, 2012 den 21:37 #

      Sv: Hej! Tusen tack för alla fina ord om min blogg – jag blir så glad. 🙂

      Jag äter tre gånger per dag oftast, frukost, lunch och middag. Ibland när jag är sugen kan det också vara gott med tex. en liten ostbricka på kvällen framför tv:n – och i morgon ska jag testa att göra hemmagjorda cheeseballs som snacks att smaska på (recept kommer om det blir gott, hehe). Älskar också att kvällsäta, men ofta funkar det med gott mineralvatten, kaffe eller te.

      /Anneth

  2. Kamilla 8 januari, 2012 den 16:22 #

    ÅÅÅååh Anneth!
    Du MÅSTE ge mig receptet på lammsteken i lergryta!
    Jag har en lergryta som bara tar plats, jag lagar aldrig något i den, så geeee mig tips 😀

    Kraaamiz ♥

    • Lillnettan 9 januari, 2012 den 09:53 #

      Sv: Haha Kamilla du är för rolig! 😀 Själva receptet på marinaden står i princip utskrivet i inlägget för jag måttar aldrig när jag gör sådant utan tar en slatt sånt och en slatt sånt… Men för en stek på 1.5 kg så tog det ca. 1.45 timmar i 175 grader. Steken var inte hel utan delad i stora bitar och i botten hade jag lite gul lök och lite purjo. Gott att göra sås på allt spad sen. 🙂
      Sen så vet du säkert att grytan ska ligga i blöt i kallt vatten innan du använder den (gärna upp mot en timme) och att man ska sätta in den i en kall ugn.

      Kan också tipsa om att steka hel kyckling i lergryta. Supergott, saftigt och billigt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: