Choklad- och kokosmuffins a la LCHF

9 Feb

När jag är lite nervös och behöver stressa ner så brukar det sluta med att jag 1) storstädar någon sedan länge försakad garderob eller 2) hamnar i köket och lagar mat. I kväll har jag kokat tjocka revbensspjäll som maken ska få äran att ugnssteka med glace på i morgon och därefter blev det nedkokt fond på spadet. Jag blev också sugen på att baka något, och det blev till sist Marianns chokladkaka fast i muffinsform och med tillskott av saftig kokos. 🙂

Jag gjorde halv sats, vilket blev 10 stora muffins som gräddades i ca. 25 minuter i 200 grader. Som vanligt improviserades det lite… Jag hade ingen creme fraiche så det blev rysk yoghurt och en gnutta extra smör. Jag malde ca. 1 dl ekologiska kokosflingor (ICAs) och blandade ner i smeten, vilket blev väldigt gott för mig som älskar kombinationen kokos/choklad.

Någon bild behöver jag väl inte visa – de ser ut som helt vanliga muffins. 😉

Marianns blandning med 2-3 msk erythriol (Sukrin/Sötrix etc.) samt 1/4 – 1/2 krm Stevia är förresten toppen till det mesta ycker jag. Det steviasocker som numera finns ute i handeln har nog en lite för hög dos Stevia, vilket lätt skapar en otäck bismak. Jag blandar själv min sötning och det funkar jättebra.

Ett svar till “Choklad- och kokosmuffins a la LCHF”

  1. Maria Siverman 9 februari, 2012 den 21:35 #

    Låter gott! Håller med om att choklad & kokos är härliga tillsammans ..
    =)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: