Ostpaj

18 Feb

Vad gör man när man är ensam hemma en lördagskväll? Myser till det med god mat förstås och ser till att pyssla om sig själv lite! 🙂 Här blev det supergod ostpaj med inspiration från Daniela.

Ostpaj, 4 personer

1 dl pofiber
½ msk fiberhusk
75 gram smör
½ dl grädde
1 ägg

(Ca 800 kalorier och 4 gram kh för hela degen.)

Blanda ihop allt och knåda till en deg. Tryck ut den i en pajform (ca 25 cm i diameter) och förgrädda i ca. 10-15 minuter i 200 grader. Sänk värmen till 175 grader.

4 dl brännvinsost, riven (eller vilken annan ost som helst, förstås)
2 dl grädde
3 ägg
Salt, peppar (jag tog en rejäl mängd chilipeppar)
Jag siktade även i ett par tsk kokosnötsmjöl; vet inte om det bidrog till den perfekta konsistensen som pajen fick (krämig men inte kladdig) men testa om du har hemma. 🙂

Grädda i 15-20 minuter eller tills pajen får fin färg. Låt stå svalt en stund (jag slängde ut min på balkongen) och servera gärna med ett glas rött och en god sallad.

3 svar till “Ostpaj”

  1. Danielas Lchf-Blogg 21 februari, 2012 den 09:01 #

    Bra tips med kokosnötsmjöl! min vart lite svår att skära snygga bitar av! 🙂

  2. Lina 22 februari, 2012 den 14:35 #

    Härligt med lite recept tips!! Testade oxå en ostpaj (Anna Halléns) förra veckan. Den blev jättegod men som Daniela säger så hade det varit svårt att skära snygga bitar 🙂

Trackbacks/Pingbacks

  1. Veckomeny « - 17 mars, 2012

    […] Tacopaj med köttfärs, tacosås, superhet feferoni och fetaost […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: