Lax- och spenatpaj

4 Mar

Jag är verkligen glad över att ha hittat ett riktigt bra pajdegsrecept – nu är det bara att fylla skalet med det goda man hittar i kyl & frys. Idag skulle vi ha ätit spenatsoppa men när jag stod där med ett paket fryst spenat i handen så kände jag ”näääe”… Så det blev en god paj av det hela i stället.

Lax- och spenatpaj, fyllning till hela pajen:
(Ca 500 kalorier och 3 gram kh för en fjärdedel av pajen = en portion) 

225 gram spenat
200 gram kallrökt lax
3 ägg
150 gram riven ost 31%
2 dl grädde

Tryck ut så mycket vätska du kan från den tinade spenaten. Blanda allt utom laxen. Strimla den och fördela jämnt i botten av det förgräddade pajskalet, häll över fyllningen och grädda i ca 25 minuter i 175 grader.

Om du är orolig för att pajen ska bli för blöt så kan du ta någon matsked kokosnötsmjöl och strö ner i smeten med hjälp av en tekula.

Enjoy!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: