Tillbaka efter sommaruppehållet

2 Sep

NU, mina vänner, är bloggen upplåst och förhoppningsvis aktiv igen! Jag har haft en lång bloggpaus över sommaren och låste då bloggen för att undvika spam och sådant.

Hur har då sommaren varit? Helt underbar ur semestersynpunkt; vi har rest mycket och bland annat hunnit med medeltidsveckan på Gotland, bröllop i Örebro, ett besök på Öland och ett par dagar i Stockholm. Ur matsynpunkt – not so good. Jag har helt enkelt valt att inte äta lchf den här tiden, vilket förstås visar sig på vågen och på tightare kläder. Nu vill jag – som ungefär 90 % av Sveriges befolkning skulle jag tro – bli av med semesterkilona och börja leva sundare igen.

Hur gör man för att hitta tillbaka? För mig gäller det först och främst att bestämma mig. Vill jag köra 100%? Om svaret blir ett rungande JA så är nästa steg att rensa ut kyl & frys på dålig mat och förstås fylla den med ny mat. Min första vecka kommer förmodligen att bestå av en övergångsperiod där kroppen får ställa om sig (med allt vad det innebär av sockerabstinens) och därefter tror jag att jag kommer övergå till PF igen, eftersom jag mådde bra av det senast.

Här kommer också veckans middagar! Jag har utgått mycket från bloggen ”Jimps & Millis LCHF” och deras husmansvecka. Tack!

 • Tomatsoppa med vitt vin, grädde & frikadeller (Bara att göra din favoritkryddning till köttbullssmet men koka köttbullarna i buljong i stället för att steka dem. De bör vara färdiga då de flyter upp till ytan.)
 • Fisk i ugn med sugar snaps som tillbehör. (Jag har utgått från receptet men modifierat det en aning, med alaska pollock i stället för torsk, broccoli i stället för fänkål och creme fraiche i stället för philadelphia.)
 • Falukorv i ugn med rödlök-, bön- och tomatsallad (bara att blanda med valfri olja och dressing; uteslut bönorna om du är strikt)
 • Heta köttfärsbiffar med coleslaw (krydda köttfärs med salt, peppar, vitlök och sambal oelek, addera ägg samt fler kryddor om du vill och stek rejäla biffar)


Kram på er!

Ett svar till “Tillbaka efter sommaruppehållet”

 1. Lina 3 september, 2012 den 07:42 #

  Hej!
  Härligt att du är tillbaka, jag har saknat dina härliga inlägg 🙂

  Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: