Fläsklägg & rotmos

28 Sep

Fläsklägg? Rotmos? Nu kommer en del av er att säga ”UÄÄK, fläsklägg?” och några andra kommer att säga ”Apapap! Kålrot, är inte det för många kolhydrater, va va va?” Till er säger jag i tur och ordning ”Jajamen, mums filibabba” och ”Nä”. 😉


Titta bara, pure heaven! Visst, fläsklägg ser inte så aptitlig ut i butiken och när du efter tre-fyra timmars koktid tar upp den ur kastrullen kommer du garanterat att stirra skeptiskt på den, men när du väl pillrat bort ben och sådant kommer du att upptäcka att den smakar fantastiskt. Jag använder det här receptet.

Rotmos då? Ja, det är en rotfrukt, men det finns inget som hindrar att du äter sådant ibland ändå. Den innehåller fortfarande jämförelsevis lite kolhydrater och framför allt är en del av dessa fibrer som går rakt igenom kroppen, så det socker som finns kvar är försumbart tycker jag – kålrot landar faktiskt på under 5 gram digererbara (= som ombildas till blodsocker) kolhydrater per hekto. 🙂

Jag kokade den i spadet som jag silat av från fläskläggen, och därefter mixade jag den i smör och creme fraiche. Åh vad gott det var (jag lovar)! Billigt med. 😉

Ett svar till “Fläsklägg & rotmos”

  1. Annette 2 oktober, 2012 den 08:19 #

    …min favoriträtt… 😛

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: