CityGross och ny sorts rättikagratäng

10 Mar

Varför har jag inte handlat på CityGross tidigare?! Vi bestämde oss för att storhandla där häromkvällen och insåg att vi kommit till kötthimlen. Riktigt fina köttbrickor inhandlades tillsammans med massa tonfisk, makrill på burk, gravad lax, fryst torsk, korv, ost, två och ett halvt kilo frysta hallon, grönsaker… Jag skulle ha handlat ett par av deras fina storpack med nötter också, men strax efter köttdisken blev maken blåblek och kallsvettig och pep fram att han mådde illa, så det var bara att springa mot kassorna och åka hem. Det grämer mig lite nu i efterhand (älskar att bunkra och fylla frys & skåp) men Kalmar ligger inte så långt bort att det är omöjligt att åka dit igen inom en snar framtid. 🙂 Ville haft den där fina porslinstuppen också som de hade (så här i efterhand var det säkert den som gjorde Kristofer akut sjuk, han hatar prydnadssaker), men men…

Jo! Igår stekte vi de goda rostbiffsbitarna som vi köpte, och till dem åt vi en variant på rättikagratäng som blev väldigt god. Jag har ett enkelt standardrecept här, men ni vet hur det är – man vidareutvecklar saker efter hand.

Denna gång gjorde jag det enkelt för mig. Efter att skivorna ångats av ordentligt blandade jag dem med en burk creme fraiche med paprika/chilismak.

Nu är det säkert någon som börjar skrika upprört framför dataskärmen så att spottet yr över tangentbordet och hojtar ”LÄTT STÅR DET PÅ BURKEN! MAN FÅR INTE KÖPA LIGHT OM MAN ÄTER LCHF!”. Jo, det får ”man”. Jag gillar den här smaken och äter den ibland. Jag kastade också ner ett par nävar riven parmesan (eller nån sorts parmesankopia kanske det var; god var den i alla fall) och kryddade rejält med svartpeppar och salt. Även en del hackad purjo fick följa med. Det är förresten smart att blanda allt direkt i kastrullen och sedan bara ösa ner det i ugnsformen!

Vi serverade med vitlökssmör till och jag vågar påstå att det inte gjorde något att jag valde en lättcremefraiche – fett fick jag ju i mig ändå. 😉 Ett annat tips jag fått är att fetaost är gott i gratängen, så det ska jag testa nästa gång.

Ett svar till “CityGross och ny sorts rättikagratäng”

  1. Camilla Isaksson 10 mars, 2013 den 22:12 #

    ÅÅåh mumma så gott! Hoppas Kristofer kryar på sig så att du kan ta upp tupp köpet igen 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: