Shiratakiwok

11 Apr

???????????????????????????????

Nu har jag också testat shiratakinudlar, de där halvt genomskinliga nudlarna gjorda av konjaksrot som knappt smakar något eller innehåller någon energi överhuvudtaget. Det låter trist säger ni – men precis som vanliga glas- eller risnudlar är dessa fenomenala när det gäller att suga upp smak från kryddning och sås. Här har jag bland annat kryddat med en smaksatt olivolja (chili & vitlök), Tony Chacheres creolekrydda (för extra hetta) och lite fisksås. I övrigt är det bara ICA Basics wokgrönsaker, strimlad lövbiff och lite nötter i.

Nudlarna ligger portionsförpackade i en vätskefylld liten påse. Vätskan luktar äckligt och fiskaktigt av någon anledning, vilket enkelt tas bort genom att man först sköljer nudlarna i kallt vatten och sedan häller på kokande vatten samt lite fond. När det fått stå och dra ett par minuter är det bara att hälla av vattnet och krydda på dem. 🙂

2 svar till “Shiratakiwok”

 1. Emma Larsson 24 april, 2013 den 13:47 #

  Ofta använder man fisksås i thai eller kina-mat. Luktar bläää otillagat eller för sig själv, men det försvinner när man tillsätter andra kryddor och tillagar det. Kanske var det du stötte påmed nudlarna?

  • Anneth 24 april, 2013 den 19:08 #

   Nä, det är tydligen många som klagat på just den där fiskdoften som finns i vätskan i förpackningen. Tror ev. att den är lite saltad eller kryddad på nåt sätt som inte blandar sig skitbra med doften från de vegetariska nudlarna.
   Fisksås har jag ofta i maten. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: