Erikas frölimpa

17 Maj

???????????????????????????????

Just nu är jag gräsänka, och som vanligt när jag är ensam hemma förvandlas jag till Hemmafru 2.0 – jag inleder med att städa lägenheten ordentligt och sen går jag omkring och gottar mig åt att allt ser fint ut. Mycket tid tillbringas i horisontellt läge på balkongen eller ute på promenader, men igår kväll fick jag för mig att jag skulle testa att baka ett nytt bröd med valnöt, mandel och fröer som bas.

???????????????????????????????

Det är Erika som står för receptet och jag tyckte att det blev en jättegod grovlimpa som jag smaksatte med nyponpulver och kanel.

Ser ni förresten kossan i fönstret? Det är en liten mjölkkanna som tillhört min mormor. Jag tycker den är jättegullig för den ser ut som en riktig Disney-ko, men mest står den där som ett litet socialt experiment – jag vill se hur lång tid det tar innan min man (som hatar prydnadssaker, speciellt av det söta slaget) får panik och ställer in kon i ett skåp. Det är såna små grymheter som man kan sysselsätta sig med när man varit gifta i ett par år och vill få till lite spänning i relationen. 😉

???????????????????????????????

Jag kan ju för skojs skull visa er ett exempel på hur min frukosttallrik ser ut när jag INTE planerat att fotografera tallriken, hehe. *Slafs!* Just nu gillar jag sill, det är bra mat i grunden och om man väljer sorterna med ”klart” spad i stället för de mer sockerstinna sorterna så brukar det gå fint att peta in lite sill i en lågkolhydratskost.

Ett svar till “Erikas frölimpa”

  1. Paula 17 maj, 2013 den 10:49 #

    Åh vad gott med sillfrukost!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: