Pasta Carbonara a la LCHF

1 Jun

???????????????????????????????

Jag vet, jag vet – det här ser ut nästan precis som gröten som jag visade för ett tag sedan. Men jag lovar, det är sjukt gott! 😉

Självklart kan du laga en carbonarasås och servera till wokade grönsaker, till exempel zucchinistrimlor, men jag tror att det i det här fallet smakar bäst om du använder shiratakinudlar (De där nudlarna som innehåller…ingenting, kan man säga. Men de suger upp smak och ger pastakonsistens.).

Namnlös

Här ser ni en variant som jag köpte på Gymgrossisten. Varje förpackning är på 250 gram och räcker till två portioner. Den här typen av mat kostar ju en del, men hittills har jag haft tur och lyckats köpa storpack som dels är billigare i sig själva och utöver det så har jag kunnat utnyttja diverse rabatter, passat på att köpa när det varit fraktfritt och så vidare. De nudlarna jag köpte senast räknade jag ut att de kostade ca. 7 kr per portion, vilket ju är nästan som ”vanliga” nudlar.

Anyhow. Receptet!

Pasta Carbonara, fyra mindre portioner eller tre stora

400 gram rökt fläsk, tärnat och förstås med bortskuren svål
Kokt broccoli efter smak, delad i små buketter
Gul lök, hackad
Vitlök, åtminstone två hackade eller pressade klyftor
Minst fyra äggulor (beroende på hur tjock du vill att såsen ska bli)
2 dl grädde
God riven ost (vi tog en blåmögelost smaksatt med whisky)
Shiratakinudlar
Nymalen svartpeppar

Börja med att steka fläsket, släng i lök och vitlök när det börjar bli klart och låt dem ligga och svettas lite innan du slänger över allt i en gryta. Dra på medelvärme och häll i broccolin. Medan du väntar på att grytan ska komma upp i temperatur kan du förbereda nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Blanda också äggulor, grädde och hälften av osten i en skål.

Häll i de avrunna nudlarna i grytan, rör om. Häll i äggblandningen och rör runt tills det börjar tjockna. Glöm inte röra, för vi vill inte ha äggröraklumpar i maten. 😉 Släng i resten av osten, rör om, krydda rejält med svartpeppar, sleva upp i skålar och njut! Detta är väldigt fettrik mat så det funkar med ganska små portioner.

Ett svar till “Pasta Carbonara a la LCHF”

  1. Elina 16 juni, 2013 den 14:22 #

    Bra tips där!!!! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: