Beach 2013

19 Jun

???????????????????????????????

Hur gör ni på stranden? Kastar ni glatt av er kläderna och plaskar runt i bikini, eller står ni i vassen iförd overzize-t-shirt och tänker ”Nästa år, DÅ!”.

IMG_5141

Många av oss låter våra känslor inför vårt eget utseende begränsa oss, så att vi avstår från saker som vi egentligen njuter av att göra men inte vågar eftersom vi inte känner oss bekväma; vi tycker att folk stirrar och vi känner oss som valrossar bredvid alla små söta flickkroppar i små bikinis.  Jättetråkigt, tycker jag. Vissa tycks gå ett helt liv och bara blicka framåt till DEN DÄR sommaren när man tappat alla överflödiga kilon – men vad händer med alla somrar som man faktiskt inte upplever fullt ut med det tänket?

IMG_5149
(Bikinibild på moi, som speglas i glasögonen.)

Jag har visserligen gått ner i vikt, men jag är fortfarande ingen särskilt smal tjej. Jag kan liksom aldrig samla ihop motivationen till att förlora de där sista tio, femton kilona för jag känner inte att jag behöver det. Jag är frisk och stark och gillar oftast min egen spegelbild, så det är väl skit samma om jag aldrig når en storlek 38 eller 36 eller vad nu ”smala” tjejer har. Enda gången som jag känner att jag verkligen, verkligen vill gå ner mer i vikt är i situationer när jag jämför mig med andra och när jag tror att andra bedömer mig – som på stranden. Det är en väldigt påträngande och skamfull känsla, men den är ärligt talat helt fel som motivation! För varför ska jag bry mig om vad de där fem bröliga precis-lämnat-tonåren-pojkarna tycker om mitt utseende? Det är väl fullständigt oviktigt vad de har för åsikter om min röv? Och jag har ingen aning om hur hårt de där vackra bikinitjejerna jobbar för att ha perfekt solbränna och perfekta kroppar. DE kanske inte alls tycker att de är perfekta, har ni tänkt på det? Vi människor är nämligen oerhört självcentrerade. Om man kunde se allas tankar på stranden en vacker sommardag så skulle väldigt få tankar handla om ”Oj, kolla in Anneths lår, herregud alltså…” utan mer om ”Duger jag? Ser jag tjock ut? Hon där har mycket finare bröst än mig. Usch, jag ska aldrig mer äta glass.”

IMG_5157

Och det är därför som jag propagerar för att ta hand om varje dag och att NJUTA av allt det just du förmår njuta av. Även om du försöker gå ner i vikt, glöm inte att du faktiskt lever under tiden, just nu. Skit i vad alla andra tycker, din kropps upplevelse av sand, sol och vatten är lika härlig oavsett om du har storlek 56 eller 44.

1011184_545860295472666_105793624_n

Ett svar till “Beach 2013”

  1. Linda Sohlberg 23 juni, 2013 den 20:42 #

    Åh, vilken härlig läsning! När solen tittar fram ska jag allt sola min bleka mage! Tack för dina ord, nu ska jag leva och njuta!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: