Bodystore och eko-präktighet

5 Okt

bodystore

Igår fick vi hem en laddning bra-att-ha-grejer från Bodystore, stället där jag brukar handla allt från kokosfett till D-vitamin. Sortimentet är väldigt brett och passar de flesta som vill äta bra (de har mycket som passar inom t.ex. LCHF och paleo) eller köpa ekoprodukter som ansiktskrämer och handtvålar utan att bli ruinerad.

Det var en himla massa nötter och nötmjöl säger ni kanske? Jag äter ju gärna sisådär en handfull blandade nötter varje dag, och maken äter ofta mikromandelbröd, smoothies med lite mixade nötter och bär i, mug cakes och nötmüsli med yoghurt. Då går det åt – och sådant som vi äter mycket av vill jag ska vara av bra kvalitet. Det är likadant med ägg; vi trycker i oss mååånga ägg i veckan och då vill jag att de ska vara så fullproppade med näring som de bara kan (samt att jag inte vill köpa vanliga ägg och känna att jag bidrar till att hönstackare plågas under dåliga förhållanden). Nu stundar också den tid på året då jag nog bakar som mest, gärna med kanel, kardemumma och ibland lite äpple eller apelsinskal. Eftersom jag ligger på en vikt som jag trivs med så fungerar det bra för mig.

Vet ni? Jag känner mig nästan lite pretentiös och skamsen sedan jag började med det här ekoprojektet. Lite som om jag tror att min omgivning i smyg himlar med ögonen åt mig och skrattar åt min bajsnödiga präktighet. Jag vet inte. Det är bara det att insikten om hur vi behandlar miljön och i förlängningen oss själva har krupit sig på och blivit allt mer påtaglig sedan jag började äta LCHF. Insikten om att ekomat nog inte är så dyr utan att den vanliga matens pris är löjeväckande lågt – och sen kommer frågan: hur i allsin dar kan priset vara så lågt? Börjar man nosa närmare på det blir man mörkrädd.

Ärligt talat är min make mer fokuserad på miljöaspekterna än vad jag är. Jag förfasas mest av att vi äter så mycket skit. Jag vill inte ha massa konstiga ämnen in i min kropp, jag vill bestämma själv över vad som landar där! Självklart har jag stunder där jag skiter högaktningsfullt i både miljön och LCHF (ingen ska komma och beskylla mig för att ha karaktär ;)) och trycker i mig billigt lösgodis som om det inte fanns någon morgondag – men min intention är att min grund ska vara stabil. Att det jag ständigt återkommer till ska vara hållbart och bra.

Ett svar till “Bodystore och eko-präktighet”

  1. Vildnos 26 oktober, 2013 den 00:59 #

    Ett klokt tänk, tänker jag, att du vill ha en stabil grund, med så ren och äkta mat som möjligt som bas, då ”kostar” avstegen inte så mycket, vare sig för kroppen eller miljön. Jag har åxå börjat tänka så efter en tid med LCHF.

    Heja oss, helt enkelt, som försöker måna om både våra kroppar och jorden 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: