Matinköpen hittills

11 Okt

Namnlös

Jag har suttit en stund med alla sparade kvitton och gått igenom dem noga. Hittills ser det ut så här för oss, räknat från runt den 25 september. Många av inköpen här är bunkra-och-fylla-frysen-inköp (till exempel kött, fisk och kyckling) så även om de posterna ser stora ut nu så kommer de förmodligen inte att höjas särskilt mycket mer under tiden som är kvar.

Så här i efterhand så tror jag att många av inköpen som inte är ekologiska HADE kunnat göras ekologiska (tex. grönsaksinköpen), om jag bara hade varit mer flexibel i min middagsplanering. Jag skriver ju handlingslista utifrån ingredienserna som jag ska ha i mina planerade middagar, men ibland kanske jag inte ska vara på mållåst på just ”Janssons frestelse med rättika” utan kunna ändra mig i butiken när jag ser att det minsann inte finns ekorättika att tillgå.

Övrigt-posterna täcker exempelvis kaffe, majonnäs, tacosås, kryddor, mörk choklad och nötter (på eko-sidan) och Sötströ, julmust light (ja jag veeeet), middag i form av ”plocka ihop din egen sallad i salladsbaren”, fiberhusk, onödigt snask och mängder av kryddburkar. Fisken som inte är ekologisk är uteslutande sillburkar, makrill i tomatsås-burkar och tonfisk i vatten.

Jag återkommer när fyra veckor har gått, så får vi se hur det ser ut då!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: